Dementie en ander geheugenonheil

Het Alzheimer Café van maandag 4 november gaat over de uiteenlopende oorzaken van dementie.

Neuroloog Korten laat er geen misverstand over bestaan: we komen steeds meer te weten hoe onze hersenen werken, maar we weten nog niet half wat er allemaal mis kan gaan. In het Roermondse Alzheimer Café gaat hij met de bezoekers in gesprek over wat er mis gaat bij de ziekte van Parkinson. Soms ontwikkelt die ziekte zich in een dementie.
Zo heeft de ziekte van Alzheimer ook zijn eigen beloop. We ontdekken steeds beter, dat er meer dan één oorzaak is voor wat we met een verzamelnaam dementie noemen. Zo speelt bijvoorbeeld met het toenemen van de leeftijd ook de toestand van de vaten een niet te
miskennen rol. Er zijn wel vijftig oorzaken en iedere oorzaak leidt tot medicatie of andere behandelopties.
Op deze avond krijgt de bezoeker een beeld van de veelomvattendheid van dementie, maar ook van wat gemeenschappelijk is in die verscheidenheid.

Het Alzheimer Café van maandag 4 november vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige bijeenkomst om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimer café