Lekker slapen zonder medicatie

Op maandag 2 september is de opening van het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Roermond met als thema: lekker slapen zonder medicatie.

De helft van de ouderen (ook  die met dementie) heeft een vorm van slaapproblemen. Iemand ligt de halve nacht wakker of is de hele dag suf. Ook slaap verandert bij het ouder worden. Wat hoort tot de gerontologische verandering van slaap en wanneer spreken we van een slaapprobleem?

En nog belangrijker: wat zouden we aan de slaapproblemen kunnen doen? In de thuissituatie zijn slaapproblemen vaak een moeilijk punt, vooral als er weinig hulp is tijdens de nacht. Nu wordt er nog vaak psychofarmaca ingezet. Tijdens het Alzheimer café staat de slaapmethode centraal en bespreekt Koen Manders (verpleegkundige ouderenzorg) met u zes stappen vol alternatieven.

Het Alzheimer café van maandag 2 september vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige bijeenkomst om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimer café