Informele zorg bij dementie: hoe vraag je en vind je hulp?

In het Alzheimer Café van 3 februari in de Graasj staat de zorg voor mensen met dementie centraal, die gegeven wordt door mensen uit de directe omgeving. En dan blijkt dat je als leek sneller kunt helpen dan je dacht.

Dementie is een ziekte die ook flinke impact heeft op je omgeving. Aanvankelijk lukt heel veel in het dagelijks bestaan nog heel goed, maar langzaam maar zeker kan het niet meer zonder hulp van buiten. En dat in een tijd dat zorgverleners basale hulp toenemend niet meer kunnen bieden. Als je niet gewend bent om hulp te vragen, heb je een probleem. Want zonder hulp loop je als mantelzorger vast. Gaandeweg kom je er achter dat mensen in je omgeving ook niet stil blijven zitten.
Hoe verloopt nu het vragen om de juiste hulp? Wat kun je als goedwillende buur, vriend of familie betekenen voor iemand, die de mantelzorg heeft voor die persoon die steeds meer last krijgt van dementie? In dit Alzheimer Café gaan we met elkaar in gesprek over hoe je die kloof kunt overbruggen. Wie kunnen ondersteunen?  Deze avond bespreekt Els Dorssers, coördinator van dementievrijwilligers bij Vijf, eerst maar eens eenvoudige praktische problemen daarbij. Maar aarzel deze avond niet om je eigen vragen en aarzeling ook aan de orde te stellen.

Het Alzheimer Café van maandag 3 februari vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige bijeenkomst om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimer café