De mantelzorger aan het woord

Kitty Bruinsma gaat in heit Alzheimer Café van 7 oktober in gesprek met Frans en Lilian. Frans heeft dementie en bezoekt sinds enige tijd de ontmoetingsgroep van de Graasj. Een logische stap, maar niet makkelijk.

In deze bijeenkomst gaan Frans en Lilian dieper in op wat het betekent om dementie te hebben. Kitty vraagt naar de eerste symptomen en hoe het proces van diagnostisering verliep. Wat verandert er voor Frans en hoe beleeft Lilian de cognitieve achteruitgang van haar man? Waar zoek je hulp en hoe kunnen familie, vrienden en kennissen hen het beste vooruit helpen? Gaat u ook met Frans en Lilian in gesprek?

Dansen in de Stilte
Na de pauze vertelt mantelzorger en stadsgenoot Ingrid Schouten hoe het voelt om haar moeder bij te staan en te begeleiden terwijl zij op 86-jarige leeftijd langzaam verstrikt raakt in het web van dementie. De diagnose laat er geen misverstand over bestaan dat  geen uitweg meer mogelijk is en dat drukt zwaar op de levensvreugde van dochter en niet het minst op die van haar moeder. Ingrid beschreef het in het boek Dansen op de Stilte (2016). Ze wisselt daarin proza en poëzie af en drukt uit met welke dilemma’s je als mantelzorger te maken hebt.
Het boek is die avond in het Alzheimer Café verkrijgbaar.

Het Alzheimer Café van maandag 7 oktober vindt plaats in de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is een betrouwbare en gezellige bijeenkomst om met elkaar over dementie te spreken. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.
Mail voor meer informatie naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel (0475) 32 74 32.

Facebookpagina van het Alzheimer café