Ontmoeting Jong Dementie

Naar schatting hebben in Nederland zo’n 14.000 tot 17.000 mensen dementie op jonge leeftijd. Vorig jaar heeft, Limburg-breed, een succesvolle ontmoeting plaats gevonden van jonge mensen met dementie en hun mantelzorger/naasten. Hieruit is een factsheet voortgekomen met onderzoeksresultaten.

Dit jaar wil Hulp bij Dementie – in samenwerking met Alzheimer Centrum Limburg en u – haar onderzoek voortzetten. Dit doet zij door deel te nemen aan het landelijke onderzoek YOD (Young Onset Dementia) INCLUDED. U bent uitgenodigd om samen hierover het gesprek aan te gaan.

Onderzoekers van het Alzheimer Centrum Limburg en alle Limburgse dementieketens werken aan dit onderzoek mee. Samen met u kunnen zij zo in kaart brengen waar behoefte aan is en hoe zij hierop kunnen anticiperen. Dankzij de sponsoring van de afdelingen van Maastricht- Heuvelland, Parkstad, Westelijke Mijnstreek, Midden- en Noord-Limburg van Alzheimer Nederland, is dit mogelijk en is deelname gratis.

Deze ontmoeting is bedoeld voor jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers waaraan een behoeftepeiling en onderzoek is gekoppeld.
Daarom is voor deze ontmoeting een select gezelschap van professionals uitgenodigd en kunnen professionals zich niet aanmelden.

Via de link in de flyer kunt u zich aanmelden. Let op: u krijgt na het invullen van het formulier  geen automatisch bevestiging. Deze volgt na enkele dagen via e-mail.

Datum:               zaterdag 21 september
Tijdstip:              13:00 – 17:00 uur
Locatie:              Keenter Hart, Sint Jozefskerkplein 3, 6006 ZH Weert